Prohlášení Akce D.O.S.T. k volbám do Poslanecké sněmovny PČR Doporučený

• úterý, srp 15 2017
  • Napsal(a)  Petr Bahník a Michal Semín
Michal Semín přednášející a Petr Bahník naslouchající na Hovorech na pravici Michal Semín přednášející a Petr Bahník naslouchající na Hovorech na pravici Snímek Ivana Haslingerová, Fragmenty

Akce D.O.S.T. letos dovrší deset let své existence. Je to společnost nadstranická, a proto v době voleb vždy vyzývala k podpoře konkrétních kandidátů vybraných z různých politických stran. Šlo o takové kandidáty, kteří buď připojili svůj podpis k Manifestu D.O.S.T., nebo svým životem a veřejným působením souzněli s jeho idejemi a hodnotami. Volby do Poslanecké sněmovny PČR, které nás čekají na podzim tohoto roku, se však od voleb v minulých letech výrazně liší, neboť se, byť si to veřejnost dosud připouští jen pomalu a nedostatečně, zásadním způsobem proměnil prostor kolem nás a jeho pravidla, a tím i naše situace jako národa a státu.

Změnila se Evropská unie, jejíž strukturu opustila Velká Británie. Změnila se politická mapa u nás, i v řadě jiných zemí, zřetelným posunem od souboje pravice s levicí k ideově vyprázdněné a nevypočitatelné „antipolitice“ oligarchů nebo jimi instalovaných figur. Změnil se přístup západoevropských vlád k nedotknutelnosti hranic, k pravidlům imigrace i k samotnému pojmu občanství.

Rýsují se tak nová témata a fatální problémy, v jejichž světle se mnohé půtky včerejška jeví jako malichernosti. Přesto, a to je bohužel pro současnou situaci příznačné, tradiční strany, jež se po léta pohybují na české politické scéně, neumějí ve svých volebních programech a veřejných vystoupeních tyto změny reflektovat a nemají konzistentní zásadové stanovisko k žádnému z naznačených témat.
        S ohledem na tyto skutečnosti, jakož i proto, že za nejzávažnější z aktuálních hrozeb považuje problém masové imigrace, rozhodl se výbor Akce D.O.S.T. před letošními sněmovními volbami k výjimečnému kroku, totiž:
Vyjádřit podporu hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD), které, jako jediný z relevantních politických subjektů u nás, má odvahu jít do voleb s jasným NE ilegální imigraci!
Výbor také podpořil účast signatáře Manifestu D.O.S.T. , Mgr. Petra Trombika na pátém místě kandidátní listiny SPD v Praze.
       Těm konzervativním voličům, kteří chtějí dát svůj hlas přece jen některé z  tzv. tradičních stran, pak výbor doporučuje, aby využili alespoň možnosti preferenčních hlasů a „kroužkovali“ vybrané solidní osobnosti, v opozici proti „oficiálním“ lídrům kandidátních listin. Teoreticky by tak mohli pozměnit pořadí kandidátů, ale především by tím dali najevo nesouhlas se stávajícím vedením a směřováním těchto stran.

V Praze, 15. srpna 2017

Za výbor Akce D.O.S.T. :